Акценти
Начало / Крими / Вкараха в ареста двама серийни обирджии

Вкараха в ареста двама серийни обирджии

След прецизна оперативна работа,  плевенските криминалисти са задържали двама серийни обирджии. Заловените мъже – единият на 28-години, а другият на 34, са извършители на серия от взломни кражби в Плевен, като са задигали от домовете предимно лаптопи, съобщи говорителят на  ОД на МВР – Плевен Мариана Цветкова.

Единият грабеж е станал на 18 срещу 19 септември тази година. Двамата са разбили входната врата на апартамент на улица „Стоян Михайловски“ и са откраднали два преносими компютъра и сребърни накити. През деня на 31 август разбили патрон на входна врата на друг апартамент в Плевен, откъдето откраднали отново лаптоп и един ЛСД  телевизор, като нанесли щети на собственика на обща стойност около 2 000 лв. На 18 септември в полицията е регистрирана друга кражба. В жалбата си потърпевшият е посочил, че от мазата му на улица «Св. св. Кирил и Методий» са откраднати компресор за въздух, електрожен и ъглошлайф.

Заловените извършители на трите престъпления са рецидивисти, известни на полицията с богата криминална кариера. Те са плевенчани. 28-годишният има 22 заявителски материала, 18 криминалистически регистрации и 13 съдебни дела за кражби и измама.  Съучастникът му е с по-скромен опит от 6 заявителски материала, 6 криминалистически регистрации и пет присъди за престъления по чл. 206, чл.354 «а» и 321 от НК.

Задържани са за 24 часа. Документирането на престъпната им дейност продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...