Акценти
Начало / Здравеопазване / Интернет дискусията за безопасността на храните продължава

Интернет дискусията за безопасността на храните продължава

belchohristovcom_9921

Интернет дискусията за безопасността на храните продължава. Сайтът БГ-Мамма в сътрудничество с Информационното бюро на Европейския парламент предоставя възможност на желаещите да намерят отговори на важни въпроси с помощта на екип от експерти на Асоциация „Активни потребители“.

Обсъждат се темите: Какво трябва да съдържат етикетите на храните от 1 януари 2014 г.? Кои данни за продуктите производителите публикуват по задължение и кои – доброволно, за да информират по-добре своите потребители? Има ли специфични изисквания за детските храни? Каква е разликата между еко, био и органичните продукти, които все по-често виждаме в магазинната мрежа и какво се крие зад Е-тата?

Във фокус са новите европейски изисквания за етикетиране на храните, които важат в пълна сила и за българския пазар. На въпросите ще отговарят Богомил Николов и Любка Нерезова от „Активни потребители“.

Дискусията е част от информационна кампания на Европейския парламент и ще продължи до 24 февруари.

Повече информация за дейността на  Европейския парламент може да бъде намерена във Facebook страницата на Информационното бюро .

Експертите ще отговарят само на въпроси, свързани със зададената тема: етикетиране на храните с фокус и върху детските продукти, съдържание на етикетите, европейски схеми за знак за качество, нови регулации за Е-тата, предупреждават организаторите на форума.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...