Акценти
Начало / Общество / Интересен правен казус произлезе от случая „Паркстрой”

Интересен правен казус произлезе от случая „Паркстрой”

След като Административен съд – Плевен остави без разглеждане жалбата на кмета Георг Спартански срещу решението на Общински съвет – Плевен за избор на Сашо Стоев за управител на фирма „Паркстрой”, Спартански ще внесе частна жалба във Върховния административен съд.

„Ще го направя, за да се произнесе  съдът по въпроса, когато очевидно има незаконосъобразно решение на Общинския съвет, на което кметът законосъобразно е наложил вето и то не действа. Предвид отнемане възможността  да се гледат в съда решения, които не са административни актове, а ветото не е преразгледано от Общинския съвет – имаме едно висящо във въздуха състояние – хем няма решение, което да се изпълнява, хем не е разгледано ветото, хем съдът не се произнася по внесената жалба. Ще е интересна трактовката на ВАС”, коментира днес Спартански.

Той обясни, че няма драма около развоя на нещата около случая с „Паркстрой”, по скоро е произлязъл интересен правен казус. Още повече, че на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 септември би трябвало да се разгледа предложението за избор на нов управител на фирма „Паркстрой”. Изборът на нов управител ще обезсмисли цялото производство в съда, допълни Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...