Акценти
Начало / Образование / Инструменталисти от Плевенска филхармония показват на ученици различни музикални инструменти

Инструменталисти от Плевенска филхармония показват на ученици различни музикални инструменти

За четвърти път Плевенската филхармония участва в проект на фондация Америка за България, наречен „Фортисимо клас“. Той е предназначен за деца от 4 клас и има за цел да запознае учениците с инструментите, включени в състава на симфоничния оркестър.
Първото участие в проекта беше през учебната 2011/2012, когато участници бяха 4 четвърти класа на СОУ „Иван Вазов“, припомнят от Филхармонията. През следващата учебна година се включват и петокласниците от Прогимназия „Цветан Спасов“, а на третата година и четвъртокласниците на НУ „Христо Ботев“.
В рамките на 7 учебни часа инструменталисти от Плевенска филхармония влизат в часа по музика. Показват частите на инструментите, разказват как и къде са се появили първите им представители, показват как се свири на тях. Всяко от децата, което желае, има възможността да пипне или да посвири.
Инструментите, с които ще се запознаят децата в тазгодишното издание на проекта „Фортисимо клас“ са цигулка, виолончело, флейта, обой, тромпет, тромбон и ударни. Проектът ще приключи през април, когато децата участвали в него, ще са гости на концерт, организиран от Фондацията и Плевенска филхармония.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...