Акценти
Начало / Образование / Инспекцията по труда с предписание до директора на ПГМЕТ – Плевен

Инспекцията по труда с предписание до директора на ПГМЕТ – Плевен

От Инспекцията по труда в Плевен ще издадат предписание до директора на ПГ по механоелектротехника в Плевен за нормализиране на обстановката в училището. Това е в отговор на сигнала, който колективът на професионалната гимназия вчера внесе в Инспекцията, за да уведоми за ескалиращото напрежение в резултат на грубото отношение на директора Цветан Киринов към учителите и непедагогическия персонал.

Това е единственото нещо, което е в правомощията на Инспекцията по труда в този конкретен случай, коментира директорът на Инспекцията Борис Петков пред журналисти днес. Той обясни, че досега няма случай на санкция на работодател, заради лошо отношение към служителите. Петков припомни още, че през 2014 г. срещу Цветан Киринов също е имало подаден сигнал при тях от учителка в училището в село Ясен, където Киринов е бил директор по това време.

Съвет на директора на Инспекцията по труда  е учителите от ПГМЕТ да заведат частни тъжби за уронване престижа на личността и да подадат сигнал до Комисията за защита от дискриминация.

В лично качество Борис Петков коментира, че в определени случаи е добре да има психотест за хора, заемащи ръководни длъжности.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...