Начало / Политика / Инициативният комитет, издигащ кандидатурата за кмет на Георг Спартански, внесе в ОИК над 4 000 подписа

Инициативният комитет, издигащ кандидатурата за кмет на Георг Спартански, внесе в ОИК над 4 000 подписа

Представители на Инициативния комитет, който издига Георг Спартански като независим кандидат за кмет на Плевен в предстоящия местен вот, внесоха днес за регистрацията в Общинската избирателна комисия в Плевен  подписка, подкрепена от 4 014 граждани.

„Събирането на тези 4 014 подписи стана според изискванията на закона – гражданите се подписваха в присъствието на член на Инициативния комитет. Подписи се събираха на две места в Плевен – пред Драматичния театър и на ул. „Васил Левски” 185. Членовете на комитета проявиха всеотдайност и тези подписи бяха събрани в периода от 10 до 14 септември във времето от 10 до 19 часа”, каза Любомир Илиев, представител на Инициативния комитет.

Той изказа благодарност на гражданите на Плевен за проявената гражданска активност. Любомир Илиев обърна специално внимание на това, че за регистрацията на национално ниво на една политическа партия законът  изисква 2 500 подписа, а за регистрацията на независим кандидат в град като Плевен  се изискват 2 000 подписа.

Сега предстои списъците с подписалите се да бъдат проверени, така че е въпрос  на техника кога ще се произнесе ОИК – Плевен с решение за регистрация на кандидатурата на Георг Спартански като независим кандидат, обясни Любомир Илиев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...