Начало / Крими / В област Плевен е в сила код за най-висока опасност от пожари

В област Плевен е в сила код за най-висока опасност от пожари

През изминалото денонощие служители от РСПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на 26 произшествия, от които 24 пожара в сухи треви и стърнища, информираха от полицията. Пламъци са потушавани в плевенския квартал „Сторгозия“, в село Телиш на улица „Христо Ботев“, в никополските местности Калето и Шишманова крепост, в град Кнежа и местността Маринов геран, както и зад 6-ти стопански двор, в землищата на градовете Долни Дъбник и Тръстеник, и селата Ставерци, Градина, Горни Дъбник, Петърница, Горталово, Девенци, Сухаче, Гиген и Козар Белене. В 09:00 часа служители от РС ПБЗН – Червен бряг, ДГС – Плевен и кметството на село Горник спасиха 30 дка иглолистна гора и 6 дка широколистна гора в землището на селото. Огънят е тръгнал от запалена суха трева. Унищожени са 2 дка иглолистна гора. Огнеборците са успели да локализират пожара и да загасят бързо пламъците въпреки вятърът, който сериозно е затруднил работата им. В 10:10 часа екип на РСПБЗН – Кнежа е потушил пожар в землището край града и е спасил 30 дка посеви. На 17 септември 2019 година в 16:56 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в транспортен микробус „Фолксваген Т4“ на плевенската улица „Шипка“. Пожарът е в следствие на запалена в близост суха трева. В пламъците са унищожени задна броня, заден капак, регистрационна табела. Огнеборци от РС ПБЗН – Плевен са отреагирали своевременно и са спасили  останалата част от автомобил.

На 17 септември 2019 година в 16:43 часа в У ПБЗН – Долна Митрополия е съобщено за пожар в суха трева и храсти край село Брегаре. В борбата с огнената стихия се е включила и гасаческа група от селото със земеделска техника. Бързата реакция не е допуснала разрастването на пожара към населеното място.

Дългото и сухо лято е предпоставка за бързото разрастване на пожари и отново напомняме на жителите на областта да бъдат особено внимателни при паленето на открит огън. Винаги да гасят пламъците и да проверяват дали не е останала жарава.

На 17 септември служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пламъци в отпадъци в село Брестовец.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...