Акценти
Начало / Култура / Инициативата „Прочети и предай нататък” днес започва и в Плевен

Инициативата „Прочети и предай нататък” днес започва и в Плевен

На пресконференция представителите на Ротари клуб и младежките структури представиха нестандартната инициатива

От днес до 26 юли в Плевен за първи път ще се проведе инициативата „Прочети и предай нататък”, организирана от Интеракт клуб Плевен-Центрум, подкрепена от Ротаракт клуб – Плевен и Ротари клуб – Плевен.

В трите дни – от 24 до 26 юли,  пред Областната управа ще бъде организирана подвижна библиотека, от която всеки ще може да вземе книгата, която му харесва. Принципът  ще е „книга срещу книга”, обясни Николай Маринов, президент на Интеракт клуб – Плевен. Всеки ще може да остави книги в библиотеката и срещу тях да получи други без значение на автор, език или тематика.

Целта е колкото е възможно повече хора да намерят своята книга и колкото е възможно повече книги да намерят своите читатели.

Първите книги вече са готови да заемат място си на рафтовете в очакване на читатели. Те са предоставени от ротарианци, каза доц. д-р Бойко Стаменов, президент на Ротари клуб Плевен-Центрум. Идеята на организаторите на инициативата, която тръгна преди две години в София, е с усилията на всички плевенчани тя да стане традиция за града ни.

Библиотеката на открито ще работи от 15 до 19 часа на 24,25 и 26 юли.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Третото момиче от дясно на ляво го познавам 😛