Акценти
Начало / Последни новини / Именит бивш футболист на Спартак /Плевен/ пое Павликени

Именит бивш футболист на Спартак /Плевен/ пое Павликени

Бившият футболист на плевенския Спартак – Димитър Тодоров стана треньор на едноименния отбор на град Павликени. От няколко дни 59-годишния специалист работи с новия си тим.

„Съгласих се да започна работа с Павликени, защото кмета Емануил Манолов и членовете на Управителния съвет на клуба са амбицирани отбора да върне традициите си на един от най-успешните в региона. Тук духа и борбеността винаги са били водещ фактор. Трезв поглед върху ситуацията показва обаче, че няма да е лесно, дори напротив. Започваме от нулата, а времето до началото на първенството е малко. Основният приоритет е да сглобим състав. Необходими са ни футболисти за цял отбор. Позната ми е работата в надпревара с времето. На два пъти в професионалния футбол съм работим в подобна обстановка – по веднъж в А и Б група. Надявам се и този път да се справя“, коментира Тодоров.

Той е един от знаковите футболисти на Спартак /Плевен/ през 80-те години на миналия век. С екипа е изиграл над 250 мача, като около 170 от тях са когато тима е в А група. След края на състезателната си кариера става треньор. Водил е Видима-Раковски /Севлиево/, а през миналия сезон едноименния състав на град Трявна в Северозападната Трета аматьорска футболна лига.

Снимка: BGfootball.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...