Акценти
Начало / Култура / Илко Иларионов с почетен плакет на Община Плевен за своя юбилей

Илко Иларионов с почетен плакет на Община Плевен за своя юбилей

Илко Иларионов

Кметът проф. д-р Димитър Стойков връчи поздравителен адрес и почетен плакет на Община Плевен на директора на ДКТ „Иван Радоев” Илко Иларионов по повод 60-годишния му юбилей.

„Вашият творчески път несъмнено Ви нарежда сред съвременните следовници на големите българи, съхранили и пренесли през столетията силата на родното слово, красотата на изкуството и неподражаемия български дух!

Поднасяме Ви своето уважение и благодарност за това, че оставате винаги и докрай верен на своето признание да отстоявате и обогатявате българските културни традиции, да градите уникалния образ на Плевен и България с безспорните успехи и престиж на Плевенския драматичен театър „Иван Радоев”, превърнал се под Ваше ръководство в една от най-достойните емблеми на нашия град!”, се казва в поздравителния адрес.

Проф. Стойков увери юбиляря, че и занапред Община Плевен ще цени мястото на  Драматично-кукления театър в културния живот на града и ще оказва пълна подкрепа за неговата дейност.

От своя страна Илко Иларионов изненада кмета с новото си амплоа на романист, като му подари с посвещение току-що излязлото си от печат произведение „Привличане”.

Илко Иларионов юбилей

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...