Акценти
Начало / Общество / Община Плевен обяви конкурс за ромски медиатори

Община Плевен обяви конкурс за ромски медиатори

роми деца в училище

Община Плевен обяви конкурс за подбор на трима ромски медиатори. Подборът е във връзка с проекта „Подпомагане подготовката за училище на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на община Плевен”, финансиран по програма „Деца и младежи в риск” чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Медиаторите ще осъществяват задълженията си на територията на детските заведения в Плевен ЦДГ 12 „Ралица”, ОДЗ 4 „Първи юни”, ОДЗ 6 „Незабравка” и ЦДГ „Вит” – с. Дисевица и ОДЗ „Девети май” – гр. Славяново. Целева група по проекта, с която ще работят ромските медиатори, са децата от местните общности на възраст между 3 и 6 години; децата в риск, особено представители на социално слабите, включително ромската етническа група, на възраст между 3 и 6 години, изложени повече от останалите на риск от социално изключване и бедност; децата от семейства с нисък доход; децата в риск от етническите малцинства и децата в риск, живеещи в малки и отдалечени населени места – за гр. Славяново и с. Дисевица

Основното задължение на медиаторите е да подпомагат учителите в гореизброените детски заведения при подготовката на децата в риск и тяхното приобщаване към останалите. С наетите лица ще се сключи срочен трудов договор на 6-часов работен ден с продължителност 18 месеца до 30.04.2016 г. Срокът на изпитване в полза на работодателя е 3 месеца. Месечното възнаграждение на човек е 510 лева. Сред основните изисквания към кандидатите е да владеят ромски език.

Подборът на кандидати е на два етапа – проверка на документите и интервю. Документите за участие в конкурса се подават лично всеки работен ден от 8.30 до 12.30 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч. на 10 октомври в Информационния център за административно обслужване на граждани.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...