Акценти
Начало / Общество / Илка Илиева положи клетва като съветник от групата на БНД

Илка Илиева положи клетва като съветник от групата на БНД

Редовната сесия на Общинския съвет днес започна с полагане на клетва от новия общински съветник в групата на БНД – Илка Илиева. Това ще бъде нейният шести мандат в Общинския съвет на Плевен. „Много е тъжно, когато цената да си общински съветник е толкова висока – смъртта на един истински достоен човек, какъвто беше д-р Валентин Матеев”, каза веднага след полагането на клетвата Илка Илиева

Веднага след това съветниците гласуваха д-р Валентин Матеев – три мандата зам.-кмет на Община Плевен, и Ячо Хлебаров – изтъкнат плевенски общественик,  да бъдат удостоени посмъртно със званието „Почетен гражданин на Плевен”.  Преди гласуването обаче, част от съветниците изразиха принципно мнение, че не е нормално към предложение за удостояване с почетно звание да няма кратка биографична справка за удостоявания. Нека не забравяме, че уважението не е само в решението, а трябва да покажем достойнствата на тези хора, изтъкна съветникът от Коалиция за България Пенчо Карагьозов.

Съветниците изразиха учудване защо не са посочени аргументите, с които са отхвърлени останалите три предложения за удостояване с почетното звание. Както не са изиписани и мотивите за одобрение.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...