Акценти
Начало / Крими / Двама трафиканти на жива плът задържани при операция на ГДБОП

Двама трафиканти на жива плът задържани при операция на ГДБОП

Спецоперацията на служителите на сектор „Борба с организираната престъпност” в Плевен е проведена във връзка с образувано дознание по чл.159 от НК под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен. В хода й са задържани М.Н. /47 г./ и И.И. /24 г./. Двамата са криминално проявени – М.Н. е регистриран и осъждан за кражби и купуване на гласове, а И.И. – за блудство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, кражби, грабеж и хулиганство. По първоначални данни двамата набирали момичета от района, успявали да ги заблудят, че ще им осигурят легална работа в Германия. Пристигнали на място, жертвите били подлагани на тормоз и заплахи и принуждавани да проституират.
На М.Н. и И.И. са повдигнати обвинения, след 24-часовото им задържане с постановление Районна прокуратура –Плевен им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

При извършеното претърсване в частен дом в град Пордим, обитаван от двамата мъже,   са намерени документи за парични преводи, снимки на момичета, договори за покупко-продажби на моторни превозни средства и други документи, свързани с престъпната дейност на задържаните. Оттам са иззети четири мобилни телефона със сим-карти и лаптоп.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...