Начало / Култура / Административен директор и главен художествен ръководител вече ще има Северняшкия

Административен директор и главен художествен ръководител вече ще има Северняшкия

Утвърдена е нова структура на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци„Иван Вълев” – Плевен. Това стана ясно днес на брифинг на кмета на Община Плевен.

Новата структура предвижда ансамбълът да има административен директор, който да се занимава само с административните въпроси  и главен художествен ръководител, ангажиран с програмата и художественото развитие на ансамбъла. Отделно всяко едно от звената  – хористи, танцьори и музиканти, ще имат художествен ръководител.

От 1 февруари ще бъде обявен конкурсът за новите длъжности.

Кметът Георг Спартански подчерта, че преди утвърждаването на новата структура на ансамбъла  с началника на отдел „Култура” – Стефка Григорова, са се консултирали с известния капацитет в тази област Константин Шопов, както и са проучили организацията на другите ансамбли в страната.

Междувременно стана ясно, че Северняшкият  има временно изпълняващ длъжността директор. Това е Мариян Туджаров. Временното назначение се е наложило, тъй като досегашният директор  – Георги Хинов, има сериозни здравословни проблеми, които налагат продължително лечение.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...