Акценти
Начало / Култура / Изявената пианистка Милена Моллова ще свири с Плевенската филхармония

Изявената пианистка Милена Моллова ще свири с Плевенската филхармония

Милена Моллова

Плевенската филхармония и пианистката проф. Милена Моллова отново ще изнесат концерт днес, 30 април, от 19 часа в зала „Катя Попова”. В програмата са включени Концерт за пиано и оркестър и Симфония №4 от Шуман.

Последната изява на плевенска сцена на именитата пианистка беше в камерния концерт с известната плевенска цигуларка Зорница Иларионова, който се състоя на 19 март, 19 часа. В програмата бяха включени произведения от Моцарт, Прокофиев, Чайковски, Шосон, Сен-Санс – Изаи.

Милена Моллова е от най-големите имена в клавирната ни школа и е почетен професор на Нов български университет . Тя е концертиращ пианист и педагог с европейска и световна известност, известен камерен изпълнител, осъществяващ световни и български премиери. Пианистката е и активна обществена личност, която членува в научни и обществени организации, редакционни колегии и др. Тя е ръководител на проекта „Майсторски клас по свободна импровизация“ за инструменталисти и певци, организиран от НБУ – департамент „Музика“, ДМА и НМУ, ръководен от изтъкнатите пианистки и композиторки проф. Ерика Радемахер и Катерина Вебер – Hochschule, Берн – Швейцария.

Председател е на EPTA за България (European Piano Teachers Association), председател на училищното настоятелство на НМУ „Л. Пипков“ – София, член на експертния съвет на Фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, учредител и председател на българската секция на организацията „Защита на децата“ в България, учредител и дарител на Фондация „Панчо Владигеров“ – Шумен, член на президиума на Висшата атестационна комисия при Министерски съвет (1997-2003), член на Съвета за музика при Министерство на културата (1997-2002) и др. Проф. Моллова е на сцената повече от 50 години – с рецитали и концерти с оркестри в България, Европа, Япония, Куба, Индия, Канада, САЩ, Сингапур, Тайланд, Южна Корея и много други.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...