Акценти
Начало / Спорт / Изтича срокът за регистрация на отбори в Ариана аматьорска лига

Изтича срокът за регистрация на отбори в Ариана аматьорска лига

Петият регионален турнир от Ариана аматьорска лига – 2012 ще се проведе между 1 и 3 юни в Плевен в спортен комплекс „Атлетик” (стадион „Плевен“). На 28 май изтича срокът за регистрация на отбори, напомнят организаторите, които очакват завишен интерес в сравнение с миналата година. През 2011 г. в Плевен се включиха 100 отбора, а местен шампион стана отборът на „Даковците“. Ариана аматьорска лига събра през миналата година общо 1400 аматьорски отбора с над 14 000 непрофесионални футболисти от 9 града в страната.

Срещите от тазгодишния турнир ще се проведат на две игрища, а за безпроблемното провеждане на двубоите ще се грижи екип от 8 съдии и 2 делегати от БФС.

Голямата награда за националния шампион на Ариана аматьорска лига отново е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012 г. – ПФК „Лудогорец” – Разград.

Освен това Ариана създава възможности за още по-голяма изява на талантливите аматьори и връчва специалната награда във всеки град: „талант на турнира“. Най-перспективните млади състезатели са оценявани от официалните спортни лица в края на всеки местен турнир. Осемте таланта-победители от всеки град ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана за титлата „национален талант на Ариана аматьорска лига 2012“. Победителят ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България и ще се бори за възможността да стане професионален футболист.

Президентът на БФС Борислав Михайлов, с чиято подкрепа се провежда Ариана аматьорска лига 2012, се обърна към участниците и феновете в Плевен с думите: „Плевен и регионът винаги са били един от футболните центрове в страната. Това се подкрепя от организацията на турнира на Ариана тук. „Даковците“ се представят традиционно силно в състезанието. Пожелавам на всеки един състезател и неговия отбор да изпита тръпката от турнирната игра на високо ниво, да се наслади на емоцията и да докаже с футболни умения, че заслужава да бъде един от най-добрите отбори в Плевен“. Пълното видео обръщение може да видите на сайта на турнира на адрес: http://www.football.ariana.bg/index.php?p=8

Голямата изненада за феновете в България е прякото телевизионно излъчване на финалите на всички регионални турнири.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...