Акценти
Начало / Общество / Изтича срокът за подаване на декларации за плащане на такса смет според количеството отпадъци

Изтича срокът за подаване на декларации за плащане на такса смет според количеството отпадъци

До 30 ноември е срокът за подаване на декларации от лицата, които желаят през 2013 г. таксата за битови отпадъци да им бъде определена на база на количество битов отпадък, напомнят от отдел „Местни данъци и такси” към Община Плевен. Ако декларацията по реда на чл.18а от Наредба 17 на Общинския съвет не бъде подадена, таксата се изчислява на база по-високата от данъчната оценка или отчетна стойност на имота.

Бланка на декларацията може да бъде получена на място в отдел „Местни данъци и такси” или да бъде изтеглена от сайта на Община Плевен,секция „Местни данъци и такси”/”Формуляри”. В декларацията се посочват видът и броят на съдовете за изхвърляне на битови отпадъци, които ще се използват през годината. Важна особеност е, че подаването на декларацията от собствениците на обекти, се предхожда от издаването на служебна бележка от отдел “Екология” при Община Плевен, напомнят от администрацията.

В последния работен ден на тази година – 28 декември,  изтича и срокът, в който лица, които няма да ползват имот през цялата 2013г., следва да декларират това в отдел „Местни данъци и такси”. Това позволява декларираните имоти да бъдат частично освободени от такса битови отпадъци по реда на чл.18,ал.5,т.2 от Наредба 17.  Бланка отново може да бъде изтеглена от сайта на Община Плевен.

От отдел „Местни данъци и такси” напомнят, че и двата вида декларации се подават всяка година и се вземат предвид при определяне на задължението за такса смет за следващата година.

Работното време на Отдел „Местни данъци и такси” за прием на декларации е от 8,30 ч. до 16,30ч., с почивка от 12,30 до 13,00ч.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...