Акценти
Начало / Последни новини / Изразителен успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Изразителен успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев взе четвърта победа в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В петия кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха като гост TV Еркеленц с 9:3. Лидерът на тима Петков изигра три срещи, които спечели. Станчев, който е четвърта ракета също завърши с пълен актив – две победи от два мача. Третият му двубой не се проведе, тъй като ТТС Лантенбах вече бе спечелил отборната победа.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно лесно се справиха с тандема на съперника – Франк Пикен/Уфук Алац –  3:0. На сингъл Петков би с лекота Андреас Хокхаузен и Пикен с по 3:0.

Станчев и Езат Алац направиха оспорвана битка. Плевенчанинът се оказа психически по-устойчив. Той отстъпи в първия гейм – 7:11. Взе следващите два с 11:9. В четвъртия записа само 7 точки. В решаващия пети обаче не даде шанс на противника си – 11:3.

Като цяло мача не започна добре за тима от Гумерсбах. Домакините спечелиха двете срещи на двойки и въпреки успеха на плевенската двойка поведоха в резултата. Това обаче беше почти всичко положително за TV Еркеленц. В последвалите девет срещи в индивидуалната надпревара, ТТС Лантенбах загуби само една, а от осемте победи, четири бяха с по 3:0.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...