Начало / Образование / Израелският посланик проучи възможностите за партньорство с МУ – Плевен

Израелският посланик проучи възможностите за партньорство с МУ – Плевен

посланик Израел МУ 2
Израелският посланик посети Медицински университет – Плевен с цел установяване на партньорство в сферата на образованието и науката. За това информират от учебното заведение. Днес Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България, и г-н Орлин Мандов, почетен консул на Израел, са посетили МУ – Плевен, за да се запознаят с ръководството, с материалната база на висшето училище, както и с възможностите за партньорство и сътрудничество в областта на обучението и научноизследователската дейност.

посланик Израел МУ 1
Ректорът на висшето училище проф. д-р Славчо Томов и зам.-ректорите – доц. Здравка Радионова – по качество и акредитация, доц. Савелина Поповска – по европейска интеграция и международно сътрудничество, заедно с проф. Мария Средкова, ръководител на Център по научноизследователска дейност и доц. Силвия Янкуловска, декан на Факултет „Обществено здраве” проведоха среща-разговор с официалните гости. Те ги запознаха с основните направления на дейност на медицинския университет в Плевен, с нарастващия брой чуждестранни студенти и бъдещите проекти в обучението и науката.

посланик Израел МУ 3
От своя страна израелският посланик Н. Пр. Шаул Камиса Раз изрази готовност за оказване на подкрепа и съдействие за провеждане на академичен обмен с водещи израелски университети и болници. Той предложи гост-лектори от Израел – специалисти в областта на онкологията, ортопедията и спешната медицина, да изнасят лекционни курсове за студентите на МУ-Плевен. Той даде добър пример за такава практика във Варна, където за втора поредна година от израелски лектори се провежда курс по антитероризъм, сигурност и спешна медицина, който се приема с голям интерес от страна на студенти, медицински специалисти, преподаватели и граждани. Посланикът предложи от новата учебна година курсове от този род да стартират и за академичната общност на Медицински университет – Плевен.
В края на краткото си неофициално посещение посланикът и почетният консул на Израел в България с голям интерес разгледаха и се запознаха с възможностите за развитие на телемедицината на Ендоскопския център с експериментална операционна зала.

посланик Израел МУ

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...