Акценти
Начало / Общество / Изработват Горскостопански план на горите и земите на Плевенска община

Изработват Горскостопански план на горите и земите на Плевенска община

община Плевен

Община Плевен обяви обществена поръчка с предмет „Изработване на задание за Горскостопански план на горите и земите, собственост на Община Плевен, попадащи в района на Северозападно държавно предприятие (СЗДП) – ДГС Плевен. Заданието трябва да се изработи съгласно всички изисквания, регламентирани от Закона за горите,Наредба №6/05.02.2004 г. за устройство на горите и земите от ГФ в РБ, Закона за горите и действащото към момента законодателство.

Горите от Общински горски територии на Община Плевен включват горските територии възлизат на 38 392 дк (38 392 ха), като са предимно естествени насаждения на дъб и изкуствени от акация, топола и чер бор.

Прогнозната стойност на поръчката е 2 500 лева. Едно от изискванията към изпълнителя е да разполага с минимум един инженер лесовъд с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по специалност „Горско стопанство”, притежаващ удостоверение за регистрация в публичния регистър в Изпълнителната агенция по горите за упражняване на лесовъдска практика.

Критерий за възлагане е най-ниската предложена  цена. Срокът за получаване на офертите е 17 часа на 25 април в Центъра за административно обслужване.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...