Акценти
Начало / Общество / Изпълнението на бюджета за шестмесечието – първа точка в дневния ред на сесията утре

Изпълнението на бюджета за шестмесечието – първа точка в дневния ред на сесията утре

Информация за изпълнението на сборния бюджет на Община Плевен за първото полугодие на 2013 г. и предложение за промени в него са първите две точки в предварителния дневен ред за утрешното редовно заседание на Общински съвет – Плевен.

Общо 62 са точките в дневния ред, като 16 от тях се отнасят до обявяване на публичен търг за продажба на магазини и ателиета в общинския жилищен блок  на бул. „Георги Кочев”. Това е пореден опит Общината да продаде нежилищни имоти в блока, тъй като досега не се явиха желаещи заради високата цена. Съветниците отново ще трябва да разгледат и предложението Общината да продаде на съсобственика дела си от почивната база в Кранево. Това предложение се внася вече няколко пъти за гласуване на сесия, но съветниците го връщаха за доработване.

На утрешното си заседание се очаква решение на Общинския съвет за предоставяне на офиси в Плевен на двама евродепутати – Антония Първанова и Светослав Малинов. Офиси от общината очакват да получат също Съюзът на математиците, Независим съюз на потребителите, а в жк „Сторгозия” да бъде предоставен общински имот за Клуб на пенсионера.

Кметът проф. СТойков внася предложение за изменение на две наредби, което ще даде възможност на лицата, удостоени със званията „почетен гражданин” и „заслужил гражданин”  на Плевен да могат да паркират в „синя зона“ без заплащане  и с неограничено времетраене. Като се предвижда Общината да издаде специални карти. От тази привилегия ще могат да се възползват 42-ма, удостоени с тези звания.

В дневния ред като точка 12 е включено предложението за преименуване на част от ул. „Борис ІІІ” в Плевен на ул. „Ростов на Дон” по повод 50 години от подписване на договора за побратимяване между Плевен и украинския град.

Общо седем са питанията по актуални въпроси, които обичайно са последни точки в дневния ред, като пет от тях са внесени от общинския съветник Георг Спартански от ПП „Българска нова демокрация”. Преди това обаче съветниците ще трябва да изслушат директора на Северняшкия ансамбъл относно хода на реформата в културния институт и докъде е стигнала реализацията на концепцията за развитие на ансамбъла, с  която доц. Георги Хинов спечели конкурса за директор през април тази година.

Заседанието на Общинския съвет започва в 9 часа, в зала „Гена Димитрова“ на РБ „Христо Смирненски“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...