Начало / Общество / Изпочупен павилион пред читалище „Христо Ботев” се ползва за контейнер

Изпочупен павилион пред читалище „Христо Ботев” се ползва за контейнер

павилион-боклуци
Изпочупеният павилион пред читалище „Христо Ботев” в Плевен трайно се използва като контейнер за смет, видя репортер на infopleven. Грозната гледка се набива в очите най-вече на чакащите тролеи номер 5 и 9 за ж.к. „Дружба”.
Павилионът спря да функционира по предназначение преди месеци. Постепенно вандали изпочупиха прозорците, пластмасовите части и всичко останало, което е поддало на агресията им. От тавана на помещението висят жици. Паралелно с трансформацията на визията му постепенно се смени и предназначението му – в момента изтърбушената конструкция играе ролята на контейнер за смет. Преобладаващата част от боклуците са пластмасови чашки от кафе. Причината е лесно обяснима – непосредствено до нелицеприятната гледка има автомат за горещи напитки. По стар български обичай обаче кошчето, което е в непосредствена близост до него, е неизползваемо, а предпочитанията са в полза на бившия павилион.
Отблъскващата гледка в центъра на Плевен съвсем не е единичен случай. DSCN2169
Съдбата на споменатия павилион е сродна с тази на доста други в града. В момента, в който те загубят наемателите си, придобиват сходен вид. Подобни грозни и неизползваеми конструкции би трябвало да бъдат се демонтирани от представители на Община Плевен, за да не сменят еднозначно предназначението си. Какво е необходимо, за да бъдат превъзпитани авторите на подобни грозни картини, не е ясно.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Drop dead google, fuck Google