Акценти
Начало / Последни новини / Изобор и Класик с вицешампионки в Сливен

Изобор и Класик с вицешампионки в Сливен

Християна Маркова от плевенския клуб Изобор завоюва сребърен медал от държавния личен-отборен шампионат по борба за момичета в Сливен. Стори го още в първото си състезание. Възпитаничката на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки излезе на тепиха в категорията до 37 кг. Последователно надви с технически туш съпернички от Синеморец, Ямбол и Самоков. На финала обаче бе грубо ощетена от реферите срещу представителката на домакините Весела Стойкова. Плевенският тим си тръгна и с бронзов медал спечели го Пламена Пенева при кадетките в категорията до 49 кг. Тя завърши с три победи, като в схватката за 3-5 място тушира Габриела Тодорова от Сливо поле. Единствената й загуба бе на полуфинала по точки. В същата възраст, но при 52-килограмовите Моника Миткова е девета. Таня Ластарджиева пък дебютира при момичетата до 57 кг със седмо място.

„Като цяло сме доволни от представянето на нашите състезателки. Показаха, че са подготвени. Отличен дебют за Християна, която тренира едва от година. Пламена завърши поредното си състезание с медал. Това е голямо постижение, тъй като тя не е ученичка в спортното училище. Потенциалът й е огромен. Очаквахме повече от Моника, но тя е по-малка на години от съперничките си. С Таня ни предстои много работа за израстването й“, коментира Момчил Сирашки.

За беленския клуб Класик най-голямата радост донесе Нурхаят Идрисова. Тя стана вицешампионка в категорията до 65 кг при кадетките. До финала взе две победи с туш. Първото място обаче е Сийка Иванова от Левски /София/. Тук съотборничката й Диана Асенова завърши осма. Същото класиране за Камелия Станева, но при момичетата до 57 кг. При 44-килограмовите Цветелина Цветанова е 12-а.

„Нурхаят вече е побеждавала съперничката си на финала. Лош жребий срещна още в началото Диана с най-силните. Ако бе по-благосклонен тя можеше да вземе и медал. Същото очаквах и от Цветелина. Не стана, но тя отскоро е в нова категория“, коментира треньора на Класик – Момчил Ганчев.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...