Акценти
Начало / Общество / Изложби, спектакли и концерти в програмата за 10 декември

Изложби, спектакли и концерти в програмата за 10 декември

Община Плевен е подготвила разнообразна програма за отбелязване на 142-та годишнина от Освобождението на Плевен.

Тя ще започне на 4 декември с юбилейната изложба на Иван Велчев – Йово. Той я е нарекъл „Убежище” и с нея празнува 70-годишнината си. Изложбата ще бъде представена в Арт център Плевен от 17.30 часа.

В същия ден, от 18 часа в зала „Катя Попова” ще е представлението на „Оркестър Титаник” от Христо Бойчев. Представя я театралната формация „Експрес” при НЧ „Извор” – Плевен.

На 9 декември в Панорамата ще покажат изложбата „90 години от рождението на Николай Овечкин”. С изложбата гостува Новочеркаският музей за история на Донското казачество. Откриването е от 11 часа.

В 12 часа в Регионалния исторически музей ще започне конференция на тема „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на русия в Руско-турската война 1877-1878 г.”

Също на 9 декември, от 17.30 часа в галерия „Дарение Светлин Русев” ще бъде представена книгата „Чий шпионин е княз Ростовски” на Николай Филипов.

Вечерта от 18 часа в зала „Катя Попова” е началото на Празника на възрожденската и патриотичната песен.

Тържественият ритуал за отбелязване на Деня на Освобождението на Плевен и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение ще е на 10 декември, от 11 часа, на плащад „Възраждане”.

От 12 часа, в ДКТ „Иван радоев” ще започне традиционният празничен концерт със специалното участие наКамерен ансамбъл „Йоан Кукузел – Ангелогласният” с диригент Кристиан Попов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...