Акценти
Начало / Култура / Изложба „Незабравимата Катя Попова” показват в Плевен

Изложба „Незабравимата Катя Попова” показват в Плевен

По повод провеждащия се в Плевен Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” във фоайето на Драматичния театър е подредена изложбата „Незабравимата Катя Попова”. В нея са представени над 70 снимки и документи, които проследяват житейското и творческото израстване на този гений на българската и световната музикална сцена, каза при откриването на изложбата директорът на Регионалния исторически музей в Плевен – д-р Володя Попов. Материалите са от архива на музея.

Посетителите ще могат да видят афиши от спектакли, в които Катя Попова е участвала, поздравителни телеграми по повод удостояването й със званията „Заслужил артист” и „Народен артист”. Снимковият материал представя 22 от общо 25-те образа, които Катя Попова изгражда по време на кариерата си. За своето 20-годишно присъствие на сцената Катя Попова успява да създаде ювелирни образи, които и до днес са пример за нейните последователи, изтъкна Володя Попов.

img_4772izlojba-otkrivane

На представянето на изложбата присъстваха кметът Георг Спартански и народният представител Найден Зеленогорски. Кметът благодари на близките на Катя Попова за предоставените на музея документи и лични вещи, свързани с впечатляващата й кариера на оперните сцени.

img_4764izlojba-otkrivane

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...