Акценти
Начало / Култура / Изложба на съвременна българска графика откриха в Кнежа

Изложба на съвременна българска графика откриха в Кнежа

Художникът Людмил Георгиев откри в галерията на Общински исторически музей в Кнежа изложбата „Съвременна българска графика”. В нея той представя своята колекция от творби на български автори, участвали в учредения от него Национален конкурс за графика.

Людмил Георгиев е роден и израсъл в град Кнежа. Завършва Учителския институт в Дупница със специалност „Изобразително изкуство”, като от 1987 г. взема активно участие в редица регионални и национални изложби, където показва графика. Има редица самостоятелни изложби в България и Европа и е носител на множество български и чуждестранни награди. През 2017 г. Людмил Георгиев създава първият в страната Национален конкурс за графика, като целта му е да върне любопитството на младите творци към графиката.

Радвам се, че успяхме да осъществим тази изложба в нашия град. Приканвам всички граждани и гости на Кнежа да заповядат в галерията на музея, за да се насладят на експозицията на съвременната българска графика, каза при откриването кметът на Кнежа Илийчо лачовски.

Изложбата ще остане открита до края на месеца.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...