Акценти
Начало / Образование / Започна записването на деца в Център „Аутизъм днес” в Плевен

Започна записването на деца в Център „Аутизъм днес” в Плевен

Единственият по рода си за Северна България Център „Аутизъм днес” в Плевен започна записване на деца с проблеми от аутистичния спектър, хиперактивност, дефицит на вниманието, синдром на Даун, дислексия, дискалкулия, ДЦП и други проблеми в развитието, съобщиха от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение“Аутизъм Днес”. Записването може да стане на телефони:

0896699274 и 0886808819 или на имейлите: [email protected] и

[email protected].

Сдружение „Аутизъм Днес“ и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ са пионери и лидер в България в областта на високото качество на високопрофесионална терапевтична помощ за деца с разстройство от аутистичния спектър. На 29 септември 2015 г. в кв. Горубляне, в сграда, предоставена от Столична община, откриха първия в България Център по приложен поведенчески анализ – единствената програма в световен мащаб, която има научна стойност относно модификацията на поведението на деца с аутизъм към социално приемливо с цел: социално включване в обществото.

Работещите специалисти се обучават и сертифицират от Поведенчески аналитици и работят като RBT Registered Behavior Technologies -Регистрирани Поведенчески Технолози, вписани са в сайта на Американския Сертифициран Борд на поведенческите технолози, като работят под изключителна супервизия.

Резултатите, които постигат са на най-високо световно професионално ниво – оценката на всяко дете е индивидуална, както и програмата, а супервизиятата се осъществява от Поведенчески аналитици и резултатите са: постигане на максималния капацитет на възможностите за всяко дете!

През Ноември 2017 г. е открит вторият  Център „Витоша“ в читалище Витоша, София, който освен поведенчески технолози включва по-комплексна терапевтична грижа- ерготерапия, логопедична подкрепа, поведенческо-терапевтична занималня-почасова, полудневна и целодневна, родителско консултиране и терапевтични тренинги за родители.

С Център „Аутизъм днес” децата от Плевен и северна България вече имат същия шанс за качествен живот, както децата от София.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...