Акценти
Начало / Култура / Изложба върна Костика отново сред нас

Изложба върна Костика отново сред нас

За първи път Арт център Плевен беше необичайно тих при откриване на изложба. Замислена с радост преди година, но открита вчера с повече тъга. Обичайната обща изява на тандема Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, всъщност стана спомен за напусналия ни наскоро Костика.

„Костика ни посреща на входа заедно с неделимата част от тандема в живота и изкуството – неговото друго аз, и дари на всеки една сърдечна прегръдка с последната си творба, която не успя да подпише”, отбеляза при откриването на изложбата Светла Тончева, уредник в Арт център Плевен, изпълнен с живата, игривата и страстна негова живопис и малка пластика. Неизменно до тях са творбите на Убавка, прегърнати отново с Костика чрез изкуството.

„Една тъжна изложба, защото картините на Костика и неговите пластики са тук, но го няма авторът. Костика работи скромно, всеотдайно, с жар и плам, като истински творец. Вярвам, че сътвореното от Костика ще остане във времето напред. Благодарим ти, Костика, за това, което направи през земния си път”, каза кметът Георг Спартански.

Изложбата на Убавка и Костика ще остане открита до 8 май в Арт център Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...