Акценти
Начало / Икономика / Изграждането на автомагистрала „Хемус” продължава да е приоритетно

Изграждането на автомагистрала „Хемус” продължава да е приоритетно

Хемус

На трето място сред приоритетите през следващия програмен период в пътния сектор е изграждането са частта от автомагистрала “Хемус” до пътния възел Плевен – Ловеч и проектът за изграждане на тунел под връх Шипка. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в интервю за Дарик радио, информират от пресцентъра на Министерството.

През следващия програмен период в пътния сектор остава за изграждане най-тежкият участък от автомагистрала “Струма”, който обхваща Кресненското дефиле. В зависимост на наличния финансов ресурс след неговото започване, ще се работи по пътната връзка Видин – София в частта Видин до Монтана, поясни министър Папазов.

Той заяви, че в момента няма опасност за изпълнението на ОП “Транспорт”. “Това е най-добре работещата оперативна програма в България. Такива бяха оценките и на завършилия вчера Комитет за наблюдение на програмата”, допълни той. В ход е подготовката и на следващия програмен период на програмата, като през него Европейският съюз залага на екологичния транспорт.“ По тази причина, заедно с министър Терзиева, предложихме инвестициите  за железопътен и пътен транспорт да бъдат разпределени по равно – 50 на 50”, каза министър Папазов.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...