Акценти
Начало / Икономика / Воден проект за над 24 милиона лева стартира в Червен бряг

Воден проект за над 24 милиона лева стартира в Червен бряг

Вода

Първа копка на воден проект за подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Червен бряг ще направи кмета на Община Червен бряг на 19-ти ноември, информират от пресцентъра на Общината. Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013” и е на стойност 24 213 390 лева. Дейностите предвиждат изграждане и оборудване на пречиствателна станция за отпадни води, доизграждане на канализацията на града, както и частичен ремонт на водопроводната мрежа.

Целта по този начин да се реши дългогодишен проблем във ВиК сектора на Червен бряг, като се изгради устойчива система за отвеждане на отпадъчните води на града, да се повиши качеството на съществуващите ВиК услуги и същевременно с това да се намали отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в р. Искър, поясняват от Общината.

Церемонията по обявяване старта на строителните работи ще се състои на строителната  площадка на обекта, която се намира в пресечната зона на улиците „Каблешков”, „Яне Сандански” и „Волов” в Червен бряг (на изхода на града в посока Луковит) на 19 ноември от 10.00 ч.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...