Начало / Общество / Изготвен е Държавен план – прием за учениците след завършен 6, 7 и 8 клас за област Плевен

Изготвен е Държавен план – прием за учениците след завършен 6, 7 и 8 клас за област Плевен

Изготвен е Държавен план – прием за след завършен 6, 7 и 8 клас на ученици за област Плевен. В профилирани, професионални, средни общообразователни, специални училища и гимназии, непрофилирани паралелки и в паралелки за придобиване на професионална квалификация, информират от Регионално управление на образованието – Плевен.

От заявените общи 46 професионални паралелки за професионалните гимназии и 18 профилирани и непрофилирани за общообразователните училища, към този етап остават 35 професионални паралелки и 16 в СОУ. Закрити са 11 професионални паралелки и 3 паралелки в СОУ.

За дневна форма на обучение, на 46 професионални паралелки са реализирани 35, от които 44 в ПГ и две в СОУ. Не са реализирани 11 паралелки, като от тях 6.5 са сборни. При задочната форма на обучение са приети 20 паралелки, като са приети 14, от които пет са сборни. Шест от тях не са приети. С целеви прием са реализирани шест помощни паралелки за ученици завършващи осми клас на ресурсно подпомагане. Реализирани са пет, при заявени 6/2 в помощни училища и четири в ПГ. Само една паралелка не е  реализирана в ПГ „Захарий Зограф”.

За учениците след завършен VІІ клас в дневна форма на обучение за придобиване на първа степен на професионална квалификация, е реализирана една от петте свободни паралелки. Останалите четири места са в ПГТЛП – гр. Левски, ПГЗС – Чомаковци, ПГЗ – Кнежа и ПГСС – Долни Дъбник. Три са паралелките в задочна форма на обучение, като само една е реализирана. Двете свободни места са в ПГМЕТ – Плевен и ПГТЛП – Левски.

ДПП на дневна форма на обучение на  девет профилирани паралелки, като са реализирани осем паралелки. Не е реализирана една в СОУ „Анастасия Димитрова” – Плевен. Същия брой важи и за непрофилираните паралелки, като една не е реализирана в СОУ „Стоян Заимов” – Плевен. В Долна Митрополия е утвърден ДПП на задочна форма на обучение на една непрофилирана паралелка, като  не е реализирана .

В срок до 7 септември се попълват свободни места. На 12 септември се утвърждава от началника на Регионално управление на образованието – Плевен реализирания ДПП след основно образование за учебната 2016/2017 година.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...