Акценти
Начало / Икономика / За разчистването на килимарите на пазара може да се намеси полицията

За разчистването на килимарите на пазара може да се намеси полицията

От фирма „Тибор” вече са започнали освобождаването от търговци на двата паркинга в съседство с кооперативния пазар, които са собственост на Общинско предприятие „Градска мобилност”. Това стана ясно днес на редовното оперативно заседание  в Община Плевен.

Единият паркинг, който е зад спирката на тролеите, вече е напълно освободен. Проблем има с освобождаването на другия паркинг, на който са настанени продавачите на килими. От фирма „Тибор” са прекратили търговските взаимоотношения с тези търговци и не събират наем от тях. В същото време те се самонастаняват и продължават да разгръщат сергиите си върху асфалта. От „Тибор” са отправили предложение към въпросните килимари да се преместят в хале 3 на пазара, но те са отказали категорично.

„Ще ги поканим учтиво, с помощта на Общинския инспекторат да освободят паркинга. Ако те не успеят да се справят, ще търсим съдействие от полицията”, подчерта кметът Георг Спартански

Засега остава нерешен въпросът с градинския център, който е собственост на фирма „Тибор” и само част от от него се намира върху общински паркинг. Наемателят му е получил предизвестие за освобождаване на терена.  Предизвестието е нужно от една страна заради договора, който „Тибор” има с наемателя, от друга страна там има изсипани близо 20 тона пясък и преместването не може да стане бързо.

Кметът обясни, че конкретно за този случай ще бъде направен оглед на място и тогава ще се вземе решение.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...