Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Изборът на плевенчани днес – между 10 кандидати за кмет и 18 листи за общински съветници

Изборът на плевенчани днес – между 10 кандидати за кмет и 18 листи за общински съветници

10 са кандидатите, които днес ще се състезават за гласа на плевенчани, за да седнат на кметския стол в червената сграда  за следващите четири години. Те избират и между 18 листи за общински съветници с общо 480 кандидати.

В 17-те кметства избирателите ще трябва да дадат гласа си и за кмет на кметство. Общият брой на кандидатите е 66, като най-много кандидати са регистрирани за кметство Гривица – 9, и за Славяново – 8. За най-много кметства – общо седем, има подадени по четири кандидатури за кмет. Без конкуренция ще са кандидатите за кметове в Брестовец и Опанец, тъй като има регистриран само по един кандидат.

В община Плевен право да гласуват днес имат 115 329 избиратели, като от тях 95 334 са в Плевен. За първи път правото си на глас ще могат да упражнят 540 младежи, които към датата на провеждане на изборите са навършили 18 години. Четирима са столетниците, които също ще могат да гласуват.

За предстоящия днес вот в общината са разкрити общо 169 избирателни секции, включително три подвижни. Секции ще бъдат разкрити в УМБАЛ „Д-р Г. Странски”, УМБАЛ „Сърце и мозък”, в Затвора и в Дома за стари хора в Бохот.

Изборният ден започва в 7 часа и ще приключи в 20 часа, с възможност да бъде удължен до 21 часа, ако пред секциите все още има желаещи да гласуват.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...