Акценти
Начало / Политика / Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка

избориКъм 6 часа днес всички секционни помещения в област Плевен и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Това съобщиха от ОД на МВР – Плевен. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 500 служители от Специализирано полицейско подразделение и „Пожарна безопасност и защита на населението”.  Назначени са и групи, които пряко ще бъдат ангажирани с произшествия  и сигнали за купуване на гласове.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане на начина на гласуване.
Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите);
Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...