Акценти
Начало / Образование / Избори за Ученически съвет проведоха в  ПГ по механоелетротехника – Плевен

Избори за Ученически съвет проведоха в  ПГ по механоелетротехника – Плевен

В ПГМЕТ – Плевен вече има легитимно избран Ученически съвет. В неформална обстановка се събраха по двама представители на всички паралелки от гимназията, избрани на първични избори преди дни, за да учредят училищни органи на ученическо самоуправление.

Всеки от избраните представители представи своите качества, идеи и интереси пред останалите. Събралите се представители на ученическата общност постигнаха консенсус по отношение на състава на органите на ученическото самоуправление – то да се реализира от 7-членен Ученически съвет и от Общо събрание.

С разгорещени дебати и сенаторско гласуване за председател беше избрана Дария Монова от 11 „В” клас. Тя веднага предложи свикване на следващото заседание, което ще приеме Правилник за дейността на избрания съвет. То ще се проведе  на 8 март.

Присъстващите млади дами шеговито отбелязаха, че съвпадението с празника на жената е случайно, но все пак е нужно да се, че в ПГМЕТ – Плевен може би настъпва времето на женското царство. Директорът на гимназията – Росен Хаджиев, обеща своевременно да предостави помещение за дейността на младежите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...