Акценти
Начало / Образование / Идея, заимствана от Лондонски парк, реализираха в училище „Христо Ботев”

Идея, заимствана от Лондонски парк, реализираха в училище „Христо Ботев”

Дървета, облечени в плат, ще посрещнат учениците на Начално училище „Христо Ботев” за първия учебен ден тази година. Идеята е заимствана от Лондонски парк и пренесена в учебното заведение от учителката Анелия Савчева, с пълната подкрепа на директора на училището Цветелин Горанов. Трите дървета са оформени тематично – „Космос”, „Цветна градина” и „Щастливо детство”. Г-жа Савчева обясни, че тази инициатива е продължение на екологичното образование, което получават децата още от предходните години в училището. Тази учебна година учениците ще бъдат посрещнати от стая на открито, в която се провеждат часове с екологична насоченост, алпинеум със суха река, оранжерия с дъждовална система, изградена по ПУДОС, озеленяване на двора и още новововъведения, които пък са с друга насоченост.
За тях повече разказа самият директор на училището. От тази година преподаватели и ученици ще имат възможност да ползват интерактивна дъска „Хитачи”, която е последен модел. За в бъдеще плановете са във всяка стая да има такава, но всичко с времето си, сподели Горанов. През летните месеци училището се сдоби и с допълнителни стълби, нова ограда и рампа. Освен това ремонт е направен на класните стаи, бюфета и столовата, като се очаква подобренията да не спират до тук. Директорът на НУ „Христо Ботев” допълни, че учебното заведение е включено в 12 важни обществени сгради, които ще бъдат реновирани по ОП „Региони в растеж”. Предвижда се по този проект да бъде изграден физкултурен салон в двора на училището, което в своята 83-годишна история не е имало такъв. Реализацията на проекта трябва да приключи до 2020 година.
На 15 септември училищния праг ще преминат за първи път общо 117 първокласници, посочи още директорът. Той обеща и тази година традицията да бъде спазена и за откриването на учебната година ученици и родители да бъдат посрещнати от съпровода на Общинския духов оркестър. Изненадата ще бъде участието на част от местните представители от клуб „Традиция”, които ще бъдат облечени като четници.

Следваща Предишна
НУ Христо Ботев
НУ Христо Ботев
НУ Христо Ботев

НУ Христо Ботев
НУ Христо Ботев
домати НУ Христо Ботев

НУ Христо Ботев
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...