Акценти
Начало / Общество / Идеята за Междууниверситетски кампус в Плевен одобрена от президента

Идеята за Междууниверситетски кампус в Плевен одобрена от президента

президент кмет

Президентът  Росен Плевнелиев  е одобрил идеята на Община Плевен за създаване на Междууниверситетски кампус на територията на бившата Военна школа в Плевен. Това съобщиха от общинската администрация след срещата днес  на президента и неговия екип с кмета проф. д-р Димитър Стойков и председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов. На срещата е присъствала и Цецка Цачева – народен представител от Плевенски многомандатен район.

Според виждането на президента, в Междууниверситетския кампус свои филиали могат да разкрият не само водещи университети, а и Селскостопанската академия в Пловдив предвид земеделския характер на района.

Участниците в срещата са обсъдили  проектите с европейско финансиране, които Община Плевен реализира през тази година, както и готовността за кандидатстване с нови за започналия Програмен период 2014-2020 год. Акцент е бил най-мащабният проект – „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”, депозиран за одобрение в Европейската комисия.

Проф. д-р Димитър Стойков е връчил на президента почетния ключ на град Плевен.

„За мен е чест да бъда в Плевен – град с богата история и светло бъдеще. Благодаря на добрите стопани на този град за тяхната посветеност и усърдие. Успех!”, е написал президентът в Почетната книга на Община Плевен.

По-късно той е посетил Музея на виното в парк „Кайлъка”, който е предизвикал неговия интерес не само със своята уникалност, а и като пример за успешен модел за публично-частно партньорство в България.

Президентът Росен Плевнелиев беше днес в Плевен по повод Трифон Зарезан и Деня на лозаря.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...