Начало / Култура / Иван Звездев номинира никополчанка в националната инициатива „Пазител на традициите“

Иван Звездев номинира никополчанка в националната инициатива „Пазител на традициите“

Представител от Никопол участва в националната инициатива „Пазител на традициите“ 2015. За това информират от пресцентъра на Община Никопол. Инициативата вече отвори линк за гласуване, а за първи път в категория „Готварство и кулинария “ – Големи е номинирана Мария Антонова Иванова – секретар на „Народно читалище Петър Парчевич-1927“ с. Асеново, община Никопол.
Предложението е направено от самия Иван Звездев. Всеки един може да подкрепи Мария Иванова, която вече 45 години не щади енергия и време в името на една кауза: приобщаване на съмишленици и последователи за национално и културно израстване на хората.

Националната инициатива “Пазител на Традициите” е създадена през 2009 г., за да насочи вниманието към хора, оставили трайни следи в развитието на българската култура и традиции. Тя е уникална по рода си национална инициатива, която цели да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, като покаже на обществото начина, по който те работят, за да съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство.

Своят глас можем да дадем на официалния сайт на инициативата www.pazitelnatradiciite.com.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...