Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Ивайло Московски: Изпитвам респект и уважение към Цецка Цачева

Ивайло Московски: Изпитвам респект и уважение към Цецка Цачева

Имам честа и огромната отговорност да оглавявам листата на  ГЕРБ в 15 МИР – Плевен, заяви водачът Ивайло Московски при представянето й пред журналисти в Пресклуба на БТА.  Той не скри, че изпитва огромен респект и уважение към Цецка Цачева, която е втора  и добави, че се чувства неудобно при така подредената листа. Но явно с подреждането са търсени по-прагматични функции, добави Московски. При представянето на Цачева, той изтъкна, че според него това е най-добрият председател на Народното събрание в новата история на България.

Ето кой влиза в листата на ГЕРБ-Плевен

„Листата е разнообразна, опитали сме да покрием всички очаквания на обществеността. Считаме, че хората, които са включени в нея ще дадат добра мотивация и реалистичен избор на тези, които ще отидат да гласуват”, добави Московски.  Той заяви убеденост, че листата ще удовлетвори очакванията във всички сегменти в обществото, без да се залита в популизъм и крайности. Ще се стремим да ангажираме повече млади хора на възраст между 25 и 35 години и от тях очакваме голяма подкрепа, подчерта Московски.

Той заяви, че ГЕРБ ще води прагматична и рационална кампания. „Опитахме се да създадем програма, която да стъпва на реалностите в живота. Отчитаме пропуските, но същевременно и позитивните неща. Икономическата рамка на държавата изглежда така, както не е изглеждала никога досега. Ние сме с 3.7% икономически растеж. Образно казано, държавата е пълна с пари”, каза той, като отбеляза, че над 100 млн.лв. са влоговете на граждани и фирми, 16 млрд. лв. е фискалният резерв на държавата.

Московски посочи, че основните акценти в програмата на ГЕРБ са образованието, подобряване на благосъстоянието на всеки гражданин и задържане на ниски данъци. Той подчерта, че в програмата е приоритет доизграждането на АМ „Хемус” и създаването на  три индустриални зони в Северна България, една от които ще е в регион Плевен.

Според Цецка Цачева подреждането на листата  доказва, че „ГЕРБ не само говори за подмладяване на състава, но и дава личен пример за това”. Търсихме баланса  и считам, че опитът, който имам, мога да предам на своите млади колеги, каза Цачева, като подчерта, че тя е част от това решение, като член на Изпълнителната комисия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...