Акценти
Начало / Култура / Знакови музиканти на сцената на третия Есенен джаз фест в Плевен (програма)

Знакови музиканти на сцената на третия Есенен джаз фест в Плевен (програма)

Тазгодишното издание на  Есенния джаз фест обещава да бъде много силно. Почитателите на джаза ще имат възможност да се насладят на изпълненията на знакови музиканти на сцената в Регионалния исторически музей в Плевен. Това каза днес началникът на отдел „Култура”  в Община Плевен – Стефка Григорова, при представянето на трите фестивални вечери.

От 13 до 15 септември ще се състоят седем концерта.

Фестивала ще открие Майк Сакс енд Екс Кий (MIKE SAX&X-KEY) в 19 часа на 13 септември. Създател и ръководител на групата е Милен Стойков – известен саксофонист, флейтист и аранжор. Групата представя програма от много динамични и мелодични парчета, поднесени по атрактивен начин.

Час по-късно на сцената ще се качат музикантите от Лейди енд Джентс (LDDY&GENTS).Вокал на групата е плевенчанката Георгия Павлова. Това е и първото плевенско участие в Есенния джаз фест.

Третият концерт  от 21 часа е на популярната формация Кока Мас Джаз (KOKA MASS JAZZ) на известния композитор и музикант Константин Кацарски, които изпълняват музика от различни течения в джаза примесени с африкански ритми.

Във втората фестивална вечер, 14 септември, ще има два концерта. Първият е на най-известната джаз формация в Сърбия – „Нейкид” ( NAKED), от 20 часа, който със сигурност ще привлече вниманието на професионално изкушената публика. Вторият концерт, от 21 часа, е на Георги Корназов и Медиум бенд (GEORGI KORNAZOV&THE MEDIUM BAND). Георги Корназов е един от най-известните музиканти в областта на джаза, който повече от 20 години живее и работи във Франция. Като истинска находка определи Стефка Григорова участието на този култов изпълнител в плевенския фестивал. Той и шестимата изпълнители от групата ще представят проектът „Истории от България”, който досега е представян единствено в Пловдив при откриването на Европейската столица на културата.

За финал на фестивала организаторите от Община Плевен са оставили концертите на безспорните звезди Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, и Йълдъз Ибрахимова и триото Живко Петров – пиано, Христо Йоцов – ударни, Веселин Веселинов – Еко – бас.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...