Акценти
Начало / Общество / Близо 35 хиляди лева е похарчила Община Плевен за ремонт на детски площадки

Близо 35 хиляди лева е похарчила Община Плевен за ремонт на детски площадки

За седемте месеца на тази година Община Плевен е заделила от бюджета си близо 35 000 лева за ремонт на детски площадки. Това стана ясно на днешното оперативно заседание в Община Плевен. Беше уточнено, че в повечето случаи се касае за умишлено увреждане на съоръженията на площадките, като не е изключение само часове след ремонта те да бъдат отново потрошени.

Всеки може да получи представа колко много пари дадени на вятъра са това, ако към тях прибавим и няколкостотин хиляди лева годишно заделяни за почистване на нерегламентирани сметища, каза кметът Спартански. Той показа дебела папка със снимки и сигнали на граждани за повредени детски съоръжения и площадки.

Спартански отново отправи апел към обслужващите видеонаблюдението в Плевен да си вършат съвестно работата и веднага да сигнализират, ако забележат вандалски прояви. За пореден път кметът подчерта, че е безсмислено да се дават толкова много пари, ако няма ефект от видеонаблюдението. Той дори се закани, че при следващ несигнализиран вандалски акт, ще уволнява пропусналите да го направят.

Повод за крайното му решение бе и фактът, че напълно е унищожено осветлението на двата паметника в Градската градина, поставено по европроект. В края на месец август приключиха проверките за устойчивост на европроектите, по които Общината обнови центъра на Плевен. Проверяващите са дали срок, в който да бъдат отстранени забелязаните дефекти в резултат на вандалски посегателства.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...