Акценти
Начало / Последни новини / Злато и бронз за шахматисти на „Спартак Плевен ХХІ” от Международния турнир „Морско конче“

Злато и бронз за шахматисти на „Спартак Плевен ХХІ” от Международния турнир „Морско конче“

Отлично се представиха шахматистите на  „Спартак Плевен XXI“ в 41-ят Международен детски турнир „Морско конче“, който се проведе от 28 август до 3 септември в кк „Златни Пясъци“. от Възпитаниците на треньора Михаил Гигов спечелиха един златен и един бронзов медал,като това бе най-малкото което те можеха да постигнат.

В групата до 14 години Владимир Върбанов спечели с лекота  турнира, постигайки 5 точки и доказа,че неслучайно ще представя България на Световното първенство за юноши в Русия. В групата до 10 години Кристиян Георгиев се бори до край за първо място, но допусна загуба в последния кръг и остана с 5 точки, което му отреди трето място в групата. В тази възрастова група игра и дебютанта Симеон Нинчев, който спечели две победи.

Много емоции донесе турнира на 8-годишните. Там отлично се представи 7-годишният Мартин Попов, който също спечели 5 точки и раздели 2-ро-4-то място, но по допълнителни показатели остана четвърти. В същата група много добре играха Даниел Николов и Велислав Василев. За тях това бе второ официално състезание след Държавното първенство в Плевен преди 2 месеца. Момчетата показаха голямо израстване и с набрани съответно  4 точки и 3,5 точки се класираха в първата половина на таблицата. Приятна изненада бе Катрин Нинова, за която това бе първи турнир.Тя игра в групата на момичетата до 10 години и с 3 точки се класира на 7-мо място.

Спартак Морско Конче

Успехът на най-малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“ дойде веднага след успеха на съотборничката им Белослава Кръстева, която само преди седмица се класира 6-та на Европейското първенство за девойки в Чехия.

В същото време на провеждащата се Олимпиада в Азърбейджан много добре се представя играещият в отбора на България състезател на „Спартак Плевен XXI“ гросмайстор Красимир Русев, който след 5 изиграни партии има 2 победи и 3 ремита.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...