Акценти
Начало / Култура / Златни медали за децата на Червен бряг от „Напеви от Северозапада”

Златни медали за децата на Червен бряг от „Напеви от Северозапада”

Червен бряг фестивал

Истинско тържество на таланта и професионализма демонстрираха червенобрежките представители тази година на Националния детски фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“ , който се проведе на 11 и 12 април в Монтана. Над 700 талантливи момичета и момчета от цялата стран се включват в конкурса, като за първи път сред участниците има и студенти.

 В надпреварата участваха и децата от Школата по народно пеене при НЧ „Н. Й. Вапцаров 1908” и Детски танцов състав „Калилките” при Центъра за работа с деца от Червен бряг. При тази изключително оспорвана конкуренция представителите на Червен бряг са оценени с най-високите отличия: 3 златни медала за народните песни на Сияна Крумова, Николина Бисерова, дуетното изпълнение на Виолина Йорданова и Памела Пламенова, и първо място за „Калилките”. На ДТС „Калилките” бе присъдена и една специална награда от спонсорите на фестивала – ваучер за 50 тениски и шапки с логото на състава. Победителите получиха и плакетите на фестивала, а с почетни грамоти за професионализма им бяха отличени техните ръководители Иван Цветков и Дарина Гергова.

Само след няколко дни червенобрежани ще имат възможността да видят даровитите деца и техните златни изпълнения, с които ще се представят в Малкия великденски концерт на 15 април в концертно-театралната зала на Читалище „Н. Й. Вапцаров”, информират на сайта на Община Червен бряг

Конкурсът „Напеви от Северозапада” се провежда под патронажа на Кмета на община Монтана, с подкрепата на Общината, фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на българския северозапад.

Червен бряг фестивал 2

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...