Акценти
Начало / Последни новини / Златен медал за червенобрежкия боксьор Васил Стефанов

Златен медал за червенобрежкия боксьор Васил Стефанов

Васил Стефанов спечели категорията до 80 кг във втория кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши в Горна Оряховица. Направи безапелационно, отказвайки съперниците далеч преди края на срещите. Само Вангел Стаматов от Габрово издържа два рунда, а в третия свали доброволно ръкавиците. На полуфинала бе най-важната битка на боксьора от едноименния тим на град Червен бряг, тъй като срещу него излезе звездата на столичния Локомотив – Даниел Любенов. Очакванията за зрелищен двубой обаче се разбиха на пух и прах още в първия рунд, когато Стефанов го нокаутира. На финала беше по-леко. Динко Динков от Пирин се отказа още преди края на първата част.

„Васко беше подготвен за този успех. Знаехме, че ще е трудно срещу Даниел Любенов. Той е шампион на България, вече беше побеждавал нашия боксьор, има успех и на международен ринг – трето място на европейско първенство. Васил обаче също има голям потенциал и го доказа“, коментира треньора на БК Червен бряг – Дойчин Цанов.

Общо 97 боксьори от цяла България се качиха на ринга в „железничарския град. Сред тях бяха петима плевенчани – трима от Спартак и двама от Мизия 80. Всички те загубиха още на старта. Въпреки това спартаковеца Емил Енчев и Георги Аврамов от Мизия 80 се окичиха с бронзови медали при най-тежките +80 кг. Състезанието бе последен тест за българските боксьори преди европейското /6-17 септември/ в родния курорт Албена.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...