Акценти
Начало / Политика / Зеленогорски поема регионалното развитие в партията на Кунева

Зеленогорски поема регионалното развитие в партията на Кунева

Найден Зеленогорски ще отговаря за регионалното развитие и местната власт в партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите”. Това съобщи днес самата Кунева, която е на среща с плевенчани. Отправната точка за откритата дискусия с гражданите Кунева формулира по следния начин – защо България на гражданите и на кого е България.

На срещата беше представен опорният екип, на когото новата формация ще разчита в област Плевен.  В него влизат добре познати лица – Георг Спартански – общински съветник и три мандата председател на ОбС и член на Конгреса на местните и регионални власти в Съвета на Европа през периода 2004-2012 г., Валери Илиев – инженер-пилот, управител на база за обучение на пилоти, доц. д-р Евгения Бързашка – специалист детски болести, републикански консултант по токсикология, Христо Таслаков – инженер, управител и собственик на търговски фирми, Виктор Петров – икономист, председател на Националното сдружение на общинските експерти по управление на проекти, Анни Петкова – пом.-директор на СОУ „В.Априлов” – Долна Митрополия, Евгений Петров – застраховател.

Ценя хората с опит и репутация, като на първо място поставям репутацията, подчерта Меглена Кунева при представянето на опорния екип за Плевен. „Освен опит, трябва да намерим ентусиазма и верния тон, който идва от новите лица. Затова в Националния съвет 2/3 са нови лица и 1/3 са хора с опит”, обясни Кунева. Тя беше категорична, че не прави сметка кой колко гласове може да привлече на предстоящите парламентарни избори. Единственият критерий за подбор на хората е с какво ще са полезни за България. А специално за Найден Зеленогорски тя допълни още, че с него мислят еднакво.

На срещата с журналисти, която предхождаше  откритата дискусия с гражданите , стана ясно, че днес е излязло решението на съда, с което Найден Зеленогорски е заличен  като зам.- председател на СДС. Незаличеното му членство в синята партия можеше да се окаже пречка за регистрацията на партията „Движение България на гражданите”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...