Акценти
Начало / Култура / За 66-и път Парад на модата в Плевен

За 66-и път Парад на модата в Плевен

Концерт-спектакълът „Парад на модата” ще има своето 66-то издание тази неделя на сцената на ДКТ „Иван Радоев”. Свои колекции ще представят 17 дизайнери от страната и чужбина. Между тях както утвърдени имена на модния подиум, участвали в ревюта в Париж, Милано, Пекин, така и дебютанти. Това каза днес на пресконференция Георги Ангелов, по чиято идея, режисура, постановка и хореография отново ще бъде модното шоу.

Партньори на събитието са Сдружение „Плевенски обществен фонд – читалища” и читалище „Лик” – Плевен, и то ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен.

Публиката ще може да види над 200 модела, които ще представят новите модни тенденции. В съчетание с музика, светлина и пластика на модния подиум ще бъде създаден един истински спектакъл, обещава Георги Ангелов.

В Парад на модата – Плевен 2018 ще се изявят Лилит Матевосян от Далас, Тексас и Илона Шаламанова  от Никозия, Кипър. Светла Димитрова от „Ариес уникат” ще покаже свои колекции на плевенска сцена, в които отново фолклорните мотиви са силно застъпени. Добре познатият дизайнер Димитър Кръстев  от София ще представи колекция, подчинена на зодиакалните знаци. Тя е посветена на 65-тата годишнина на Светла Димитрова, оказала огромно влияние върху професионалното му развитие.

С колекция, която предстои да бъде представена на европейските модни подиуми, ще участва Светослава Христозова. Тя ще покаже в Плевен модели дъждобрани, а официалните й облекла с фолклорни мотиви ще са под мотото „Импресии от миналото”.

Дебют на плевенска сцена ще направи Калина Кузманова, която е позната на широката публика от сериала „София ден и нощ”. В Парад на модата тя ще участва със собствена марка облекла. Друг дебют е Марияна Митева, която е заложила на официална колекция за деца.

Дизайнерът Миро от Варна ще внесе силен летен полъх на сцената с колекция от бански костюми и аксесоари към тях – шапки, поли, чанти.

„В капана на моите собствени сънища” се казва авангардната колекцията на друг дебютант на Парада – Янчо Спасов от Пловдив. Футуристични облекла ще покаже Теодора Тодорова от Русе, а детска и тийнейджърска колекция  ще представи фирма „Натали”. С модели, създадени специално за Парад на модата в Плевен ще участва дизайнерът Емил Спасов от Благоевград. С тях той допълва колекцията си, представена наскоро в Испания и която плевенската публика ще може също да види.

Модният шоу-спектакъл ще бъде допълнен от изпълненията на цигуларя Чавдар Вълков и поп изпълнителката Евгения Трифонова, на танцьорите от Клуб по спортни танци „Артефакт” и деца от Спортен клуб по художествена гимнастика „Елегант”.

Музикалното оформление е на Асен Антонов, автор на музикалната компилация е перкусионистът Николай Колев.

Шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата – Плевен 2018” ще бъде представен на 24 юни, от 20 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...