Акценти
Начало / Политика / За 2,5 мандата ще се бори ПП АБВ в Плевенско

За 2,5 мандата ще се бори ПП АБВ в Плевенско

АБВ - Цецо Антов, Румен Петков, Емил Димитров, Поля Томова

Областният координатор на ПП АБВ за Плевен Цветан Антов представи листата за парламентарните избори на 5 октомври. В срещата с медиите участваха още зам.-председателят на АБВ Румен Петков, Емил Димитров и проф. Григор Горчев като представители на Гражданския съвет, Поля Томова, председател на женската организация при АБВ, и някои от кандидат-депутатите. Петков оцени листата като балансирана по възраст, пол, професионални занимания и по териториален принцип. Освен това  заяви, че тя има силен интелектуален потенциал, което им дава основание да се борят за 2-2,5 мандата.

Вече стана ясно, че на първо място в листата е Румен Петков, следван от Цветан Антов. Трета е Ралица Йорданова, родена 1985 г в Плевен, с висше икономическо образование, общински съветник в Община Никопол. Четвърти е Цветозар Георгиев, юрист, работил като главен юрист-консулт в Община Червен бряг. Пета е д-р Адриана Александрова, родена 1957 г. в Плевен. Сред участниците в листата е кметът на село Долни Луковит, Община Искър, Десислав Атанасов. На 10-то място в листата е включен бивш зам.-кмет по строителството в Плевен Румен Янков. В листата участват още лекари, икономисти, юристи , учители от различни общини от областта.

листа АБВ Плевен

„Нашата листа е пълна. Ние сме сред първите партии, готови с листите си. Един от участниците в нея е под 30 години, 4-ма са между 30 и 40 години, 2-ма са между 40 и 50 години, 8 са между 50 и 60 и двама над 60 години. 30% от листата се падат на жените“, коментира Антов. Той информира още, че към момента членовете на АБВ в областта са 840, но до началото на изборите ще са 1 000. Освен това над 50% от членовете на партията в областта не са участвали в други политически формирования преди това.

Най-важно е не реденето на листите, а какво ще се случи след това, заяви Емил Димитрв. Готовност да подпомогне АБВ с огромния си опит в сферата на здравеопазването и идеи заяви и бившият ректор на Медицинския университет в Плевен проф. Григор Горчев, който е зам.-председател на Гражданския съвет.  Гражданският съвет ще е коректив на АБВ, тъй като може да спре реализацията на всяко важно решение, поясни Емил Димитров.

„Много се надявам, че някой ден апостоли на българското здравеопазване като проф. Горчев ще бъдат и в Парламента, и в Министерски съвет, защото ние трябва да излезем от ситуацията, че участието в политиката е нещо лошо“, коментира Румен Петков.

До 30-годишни от кандидатите за депутати на партия АБВ в страната са 54-ма, информира Петков. Листите са съставени предимно от млади хора – на възраст между 30 и 40 години са 114 човека, на възраст между 40 и 50 години са 61 души, между 50 и 60 години – 100 човека, над 60 години – 62-ма.

Общият брой на кандидатите е 391, като 250 от тях са мъже, а 141 – жени. Висшисти са 351, 7 от тях са професори, 10 доценти, 3-ма генерали, информира още Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...