Акценти
Начало / Общество / Високо одобрение получи новата Стратегия за образование

Високо одобрение получи новата Стратегия за образование

 

община ПлевенПроектът на Стратегия за развитие на образованието на Община Плевен за периода 2014-2020 год. беше обсъден по време на работна среща със заинтересованите страни миналата седмица. Документът се изработва в рамките на проекта на Община Плевен „Оптимизиране на общинските политики  и практики за местно и регионално развитие с участие на всички заинтересовани страни”, който се реализира  по ОП „Административен капацитет” 2007-2013 г.

На срещата присъстваха екипът на проекта с ръководител Бранимир Мирчев – секретар на Община Плевен, представители на избрания изпълнител за разработване на стратегията – „Географика” ООД – София, експерти от Областната администрация и Община Плевен, ръководители на научни институти, Медицинския университет, колежи, регионални структури, директори на целодневни детски градини, обединени детски заведения, общообразователни училища и професионални гимназии, информират от пресцентъра на Община Плевен.

На аудиторията беше представена мултимедийна презентация на проекта за Стратегия за образование, приложената методика за изработване на документа, както и акценти от проведеното предварително проучване, посредством въпросник, изпратен от Община Плевен и попълнен от ръководители в различни звена от образователната инфраструктура.

Особен интерес предизвикаха концепцията за оптимизацията на образователната инфраструктура, и последствията от нея, въпросът за достъпа до финансовите инструменти на ЕС за новия програмен период, качеството на предоставяните образователните услуги и осигурения достъп до тях за деца и младежи.

Като цяло, проектът на документа беше оценен като много добър и получи значително одобрение от аудиторията.

На база направени препоръки от страна на участниците бяха внесени изменения и допълнения по текста.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...