Акценти
Начало / Култура / За шеста поредна година провеждат „Пролетен бал” в Радомирци

За шеста поредна година провеждат „Пролетен бал” в Радомирци

пролетен балВ събота за шеста поредна година в Радомирци ще се проведе вече традиционният „Пролетен бал”. Той е организиран от НЧ „Огняна-1899” и има за цел да представи облеклата на нашите баби и дядовци, да покаже красотата на българската национална носия и да направи присъстващите съпричастни към магията на времето и символиката, която те съхраняват в себе си през годините, както и изкуството на изработката им.

Участниците в бала трябва да представят характерни за населеното си място национални носии. Броят на участниците не е ограничен, но всеки участник може да се състезава от името само на един колектив. Може да се подготви и музикален съпровод на CD, който да бъде представен в деня на участието.

Категориите, в които ще се представят участниците, са: автентична женска национална носия, автентична мъжка национална носия и автентична детска национална носия. Участниците ще се оценяват от компетентно жури, като техните критерии са за атрактивно представяне на костюмите, оригиналност и артистичност.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...