Акценти
Начало / Икономика / За три дни Община Левски  раздаде над 4 000 цигли на пострадалите от  опустошителната градушка

За три дни Община Левски  раздаде над 4 000 цигли на пострадалите от  опустошителната градушка

Над 250 са молбите за помощ постъпили до вчера в Община Левски, съобщават от там. Сформираните  три екипа  от Общината обикалят различните адреси и бързо обработват постъпващите сигнали. Всеки, който е получил бележка от комисията за броя необходими цигли, може да ги получи от  ОП БКС-Левски . Всички цигли, с които Общината разполага , заедно с дарените се разпределят и складират в общинското предприятие.

Изключително навременната реакция на Община Левски  за обявяването на кампаниите за набиране на средства и цигли в помощ на пострадалите  от градушката вече дава добри резултати .

Над 4000 цигли вече са по домовете на хората, за да затворят  разбитите покриви на къщите в Левски , Асеновци и Градище, каза кметът на Левски Любка Александрова.

„Благодарим на кмета на Павликени ,инж.Емануил Манолов, който докара за два дни   5 000 цигли и това ни  даде възможност да подпомогнем нашите граждани. Кметът на Сухиндол Пламен Чернев ни осигурява  5000 цигли. Благодарна съм на тези колеги, защото  това е истински акт на съпричастност .Имаме уверение, че в началото на следващата седмица ще получим още хиляди цигли. Има много загрижени хора, които се опитват да помогнат и това ми дава надеждата, че ще сме максимално полезни”, подчерта още Александрова.

Към обявената дарителска сметка също има проявен интерес и първото получено парично дарение е в размер на 5 000 лв., направено от фирма. Към сметката средства се превели Стефан Данаилов и Васил Антонов. „Това ми дава надежда ,че ще помогнем и на най-бедните хора да си сменят стъклата на изпочупените си прозорци и да платим транспорта за доставка на цигли там, където не могат да си го позволят”, обясни кметът на Левски.

ОП БКС –Левски ще работи и в почивните дни ,събота и неделя ,за да могат гражданите да получат нужното количество цигли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...